Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scalextric Braid Plates on F1 McLaren MCL32

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • slotcarnewbie
    replied
    Thank you, docdoom. So have you done this and was it completely successful?

    Leave a comment:


  • SpeedyNH
    replied
    guild? you must have a reality strange spiel checker.

    Leave a comment:


  • docdoom
    replied
    Just a little will do. If you go to far you risk breaking the guild or cause the metal plate taps to pull out from the guild. You just want to take out the slop and make a tight fit

    Leave a comment:


  • slotcarnewbie
    replied
    Are you saying..."Correct. Just need a little. Too much and you will have other issues"?

    Leave a comment:


  • docdoom
    replied
    correct just need a little to much and you will other issues

    Leave a comment:


  • slotcarnewbie
    replied
    So, to be sure I'm reading your guidance correctly.... ON THE FIXED METAL PLATE'S FLAT SURFACE.... pry up on both contacts so as to create a raised point which will make the braid plate fit more securely in the assembly once it is inserted into the slots.

    Leave a comment:


  • docdoom
    replied
    Remove the plate and using a small flat tip screw driver you can slight pry up on the metal contact to take the slop out of the guild plate. also make sure it is clicking /locking into place on the guild.

    Leave a comment:


  • slotcarnewbie
    started a topic Scalextric Braid Plates on F1 McLaren MCL32

    Scalextric Braid Plates on F1 McLaren MCL32

    I'm having an issue with the braid plate on the above car. After several laps on my track (stock SCX C4 GT analog track set extended to lengthen the straight-aways), the car jumps out of the slot either going into or out of the grand chicane. When I inspect the braid plate, I find that it has slipped forward slightly. I push it back into place and the car runs a few more laps but then repeats. This is maddening. I only have one other Sclaextric car (Bugatti Veyron) and it does not have the issue. Any idea as to how to remedy?

Working...
X
UA-149438709-1